Kwaliteit, tarieven en vergoedingen

We leven in een wereld vol zelfbenoemde voedingsgoeroe ‘s, -deskundigen en -coaches.
Geef toe: iedereen weet wel iets over voeding of denkt er iets over te weten.
Dat is niet gek, want het is iets wat we allemaal dagelijks doen: eten.

Kwali-wie?

De term “diëtist” is echter een beschermde titel. Ze (of hij) onderscheidt zich van de goeroes door als enige een vierjarige opleiding over dit onderwerp gevolgd te hebben. Hierna kun je je registreren in het Kwaliteitsregister Paramedici, waarna je (onder andere door het volgen van scholingen) hard punten moet verzamelen om deze certificatie te behouden. Op deze manier garandeert een diëtist kwaliteit!

Wat ik doe om mijn kwaliteit te garanderen?

Ik volg en heb veel scholingen gevolgd. Ik hou van leren en mijn expertise te verbreden. Daarnaast zorgt mijn nieuwsgierigheid en passie voor mijn vak dat ik me dagelijks in lees in nieuwe ontwikkelingen en elke dag weer meer over voeding leer. Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Beroepsvereniging van Diëtisten.

De “kwaliteitsgarantie” waar ik als diëtist aan moet voldoen, zorgt er voor dat mijn begeleiding op medisch gebied (bijvoorbeeld bij gezondheid en overgewicht) in veel gevallen wordt vergoed! Lees er meer over hier onder.

Tarieven

Tarieven consult praktijk & online

  • Intake (60 minuten) €60
  • Vervolgconsult (30 minuten) €30,-
  • Weeg-en vraagkwartier (15 minuten) €15,-

Ik hou van praten over voeding. Als ik eens uit loop, kost dat jou natuurlijk niets! 

VERGOEDINGEN

Omdat goede voeding zo’n geweldige impact heeft op onze gezondheid, wordt professioneel voedingsadvies vergoed door zorgverzekeraars! Ondanks dat goede gezondheid onbetaalbaar is, is dat toch fijn.

Ik stuur je een factuur die je, nadat je hem betaald hebt, kunt declareren bij je zorgverzekeraar. Omdat ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici onder nummer: 19104710589, wordt de behandeling voor 60 tot 100% vergoed.

Dieetadvies wordt tot 3 uur in het basispakket vergoed. Dit wordt eerst verrekend met je eigen risico als je deze nog niet hebt verbruikt. Aanvullende verzekeringen vergoeden vaak meer uren dieetadvies en trekken dit niet af van je eigen risico. Ook vergoeden een paar zorgverzekeraars geen online dieetadvies. Check het dus altijd even goed bij jouw zorgverzekeraar!

Are you ready to make a change?