Mijn health & fitnessjourney

In de afgelopen drie jaar tijd heb ik een mega transformatie ondergaan. Hier mijn verhaal hoe ik van onzeker meisje mijn eigen healthy lifestyle creëerde en deelnam aan mijn eerste bikini fitness wedstrijd.

 

3 jaar geleden rookte ik nog, dronk en feestte ik veel, was ik bloed onzeker en angstig. Ik was ongelukkig met mezelf, mijn gezondheid en bang voor de weegschaal omdat ik bijna dagelijks eetbuien had. Uit hopeloosheid schreef ik mezelf voor de zoveelste keer in bij een sportschool. Na weken wat op de crosstrainer te staan, wat in de machines te hangen vond ik deze keer wel een sprankje plezier in fitness. Ook al had ik nog geen idee wat ik deed, de groepslesjes die ik ging volgen waren goed voor de eerste resultaten; ik zag er beter uit en voelde me beter.

 

In dat jaar daarna draaide ik mijn hand niet om voor 2 uur bodypumpen en een 10km run, maar kampte ondanks mijn opleiding voeding en diëtetiek nog steeds met issues rond eten en drinken. Ik rende het er allemaal af dus de gevolgen waren minder groot; ik sportte me tot een ietjesprietje. In november 2018, op ongeveer de brakste zondag ooit, nog misselijk van een pizza die ik ‘s nachts had weggewerkt, maakte ik de belofte aan mezelf dat het anders moest.

Ik koos voor de leefstijl die mij gelukkig maakte en energie en zelfvertrouwen gaf.

Ik besloot elke dag te werken aan sterkste versie van mezelf.

Zo ontdekte ik het bestaan van powerliften. Dat vond ik een onwijs stoere sport; het stond haaks op het zelfvertrouwen wat ik had, maar was volledig in lijn met hoe ik mezelf wel wilde zien.

Door mijn eigen harde werk aan mezelf ondervond ik de fun en resultaten door in jezelf te investeren.  Ik groeide een vertrouwen en durf daarmee beter voor mijn doelen te gaan in de gym. Maar het trok zich ook door in de rest van mijn leven. Binnen een jaar werkte ik in de mooiste gym van Rotterdam, waar ik ook mijn eigen diëtistenpraktijk opende.

Na een beginnerswedstrijd powerliften in september 2019 in de -72 klasse waar ik met een total van 300kg (S:105, B:50, D:145) met een bronzen medaille naar huis, doofde het vuurtje verder te gaan met powerliften. Er was namelijk een ander zaadje gepland: de stiekeme droom die ik van kleins af aan had, leek nu niet eens meer zo onbereikbaar en zelfs haalbaar.

Het competitieseizoen van bodybuilding brak aan en ik bezocht een wedstrijd. Zittend in het publiek besloot ik en wist ik het 100% zeker; volgend jaar sta ik ook in de line-up van de Bikini Fitness.

Vanaf het moment dat ik mijn eerste prep startte in maart 2020 was het oogkleppen op en gaan. Ook tijdens een hele coronacrisis en lockdown die een paar dagen later plaatsvond. Met het hele thuis trainen was ik bloedfanatiek en heb ik veel progressie geboekt. Ik leerde onwijs veel over mezelf, maar ook over mijn vak.

Voeding werd echt het middel om mijn doel te bereiken.

Alle puzzelstukjes vielen in elkaar; dit is de manier om mijn passie voor krachtsport te combineren met mijn werk als diëtist. Tijdens deze journey heb ik je al  kunnen inspireren met gezonde recepten en tips over voeding, fitness en mindset en mijn doel is om dat te blijven doen. 

Alle wedstrijden in Nederland werden afgelast, maar ik had het geluk met eentje deel te nemen in het buitenland. 11 oktober stond ik voor het eerst op het podium op de Heroes Cup in Luxemburg. Ik stond daar werkelijk waar op mijn aller best! Ik had er niet meer uit kunnen halen: dit was echt de beste versie van Sarah.

Ik maakte ik het niet tot de top drie. Daarvoor mag ik nog harder doortrainen om meer spiermassa kweken. Gemotiveerder dan ooit ben ik daar nu mee bezig. Er is na de wedstrijd niet veel verandert in mijn leven, behalve dat ik wat meer mag eten en minder hyperfocus op een wedstrijd heb. Het is echt mijn leefstijl geworden. 

Ik heb tijdens deze journey veel aan coaching gehad. Mijn doel nu is om andere mensen dit ook te bieden: coaching tijdens een life changing journey. Dat wil ik niet voor mezelf houden! Want deze transformatie is een van de mooiste dingen die ik in mijn leven heb gedaan en coaching is daarbij de beste investering in mezelf geweest.