Hey! Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen, heb ik heerlijk genoten in zeeland vorig weekend. Ik heb helemaal niks te klagen gehad. Maar ik weet niet wat het is, na 4 dagen van huis weg ben ik zo uit mijn ritme. Daar had ik de hele week last van. Mede daarom (en de bloedhitte), houd ik deze week even kort. 

On my mind

Het voelde deze week nogal als “overleefweek”. Waarom? Maandagavond kwam ik thuis van een heerlijk weekend genieten, dus dinsdag voelde als maandag en zo liep ik heel de week voor mijn gevoel een dagje achter. Een hevig tekort aan slaap en het überhaupt uit mijn ritme zijn doordat ik ergens anders at, sliep, trainde, maakte dat ik het een beetje zwaar had. Ik houd al van enigzins ritme en structuur, maar ben ook een avonturier die daar graag vanaf wijkt en neem ik de kleine consequenties voor lief.

Maar ik merk nu dat ik gewoonweg minder kan hebben, ik ben binnen no time uit mijn ritme en slaap snel slecht. Mijn hele week voelde ik me moe en alsof ik achter de feiten aan liep. Het ging wel en kreeg alles voor elkaar, maar het verliep moeizaam en zonder die spark van plezier die ik de laatste tijd zo ervaar. Ik besluit daarom denk ik de rest van mijn prep alleen nog maar uitstapjes van dagjes of hoogstens één nachtje te doen. Het is de eerste echt beperking die ik ervaar. Maar ook weer niet een hele grote. Ik verklaar het onderwerp van mijn vorige blog “hoe blijf ik op vakantie in mijn ritme” geslaagd, want dat ging best goed. Maar het daarop volgende hoofdstuk “hoe kom ik terug in mijn ritme” – een potentiële voor deze blog – nog niet. Daarom heb ik hem maar de titel “bikini!” gegeven. Want yes, die is binnen!

Bikini is binnen!

Ze (ja mijn bikini “hij” noemen voelt gek, het is hierbij gewoon een dame) is binnen! Binnen een week was de coupeuse klaar, maar het verzenden duurde nog een maand. Toen ik de foto’s in mijn inbox zag, werd ik meteen lekker emotioneel. Die volgende dag kon ik hem gelijk bij Daphne in Utrecht passen en ophalen. De kleur houd ik nog even geheim. Daarnaast komt de kleur op foto komt toch niet helemaal overeen met de werkelijke kleur. 

 

De warmte en je lijf

Doordat ik even een mindere week had, voelde ik hem niet meteen toen ik mijn bikini aantrok. Daarbij komt dat het snikheet is en dat laat je lichaam ook niet koud:

  • Je houdt veel vocht vast. Misschien voel je het aan je handen/voeten, ik krijg in ieder geval ook een erg opgeblazen buik,
  • Je trekgevoel is een stuk minder. Voor mij is dat nu wel voordelig, maar daarnaast voel ik me erg vol en dus opgeblazen.
  • Ook heb ik het gevoel alsof mijn verbranding op 0 staat. Je gebruikt wat minder energie omdat je lichaam zich niet hoeft op te warmen en je minder spontaan beweegt in de warmte. Maar het voelt alsof mijn lichaam gewoon stil staat en niks verbruikt?
  • De weegschaal spurt omhoog… ik ben een kilogram zwaarder. Niet heel bemoedigend allemaal.

Kortom: ik voel me met deze hitte eerder een opgeblazen ballonetje dan een bikinifitnessmodel die over 8 weken op het podium staat… Ik ben nog nooit zo droog geweest maar voel me meer fluffy dan ooit. Hahah! Ik kan er gelukkig wel om lachen. Ik weet dat het niet echt is en komt door de hitte. 

Ik hoop een soort van “leeg te lopen” en wanneer het afkoelt de resultaten te zien van afgelopen week. Training en voeding waren namelijk on point dus daar kan het niet aan liggen!

Voeding

Ik leef op salades en ijs! Natuurlijk mijn befaamde Vietnamese salade en een heerlijke watermeloensalade. Verder maak ik vaak ijs als tussendoor, ontbijt of “toetje”. Ik heb weer eens een video gemaakt en hier vertel ik er wat meer over!  

Training

Niet zo veel bijzonders. Vooral erg warm. Van de week nog gezellig met een vriendin getraind. Het was warm was en ik had eigenlijk geen in, maar dat maakt me dan altijd weer blij en gemotiveerd. 

Verder nam ik één rustdag en één ongeplande skip-training, waarmee ik op vijf trainingen deze week uit kom. In mijn filiaal van de Basic Fit is het heerlijk koel, dus ik vind het juist fijn om op het warmste moment van de dag te gaan en daar echt even af te koelen. 

Progressie

Zoals ik al schreef, door de wamte houd ik veel vocht vast en ben ik ook niets aan gewicht en omvang verloren. Een dag woog ik zelfs 68,5 kg, terwijl mijn gemiddelde op 67,7 kg ligt; bijna een kg zwaarder! Nu, zondag, voel ik mijn lichaam weer wat bijtrekken, en zie ik er wat droger uit; vanmorgen woog ik weer 67,5 kg. 

Een hele mooie week & tot de volgende!

-Saar

Leave a reply