Afgelopen weken heb ik mijn journey gedeeld op mijn blog richting mijn eerste bikinifitness wedstrijd. Vorige week was het zo ver en stond ik daar.

De wedstrijd was in Luxemburg, daar gelden andere maatregelen dan in Nederland en konden evenementen gelukkig nog wel doorgaan. Wil je een verslag zien van de dag zelf? Kijk dan in mijn highlights op Instagram “Heroes Cup 2020”. Deze blog is voor hoe ik er op terug kijk en op welke manier ik nu verder ga.

 

200 dagen naar één dag

Zondag 11 oktober was een fantastische dag. Eentje die ik nooit meer zal vergeten. Maar uiteindelijk ook een dag die in een mum van tijd voorbij was. De wedstrijd is slechts een momentopname, de tijd daar omheen heeft veel meer impact op je leven.

Vanaf maart heb ik me 100% ingezet. Ongeveer 200 dagen ben ik in prep geweest. 200 dagen heb ik me aan mijn dieet gehouden. Elke training, zelfs in mijn geïmproviseerde homegym in quarantaine, kon ik afvinken. Elke dag 10.000 stappen maken, elke dag mezelf wegen en daarnaast poseren, poseren, poseren.

Ik heb vrienden en familie op een tweede plaats gezet en niet eens mezelf, maar dit doel op nummer één. De laatste weken voelde ik me meer een machine; op de automatisch piloot en halve kracht deed ik mijn dagelijkse routine waarin ik uiteindelijk alleen nog energie kon opbrengen voor hoognodige to do’s, trainingen, poseren en maaltijden.

Waar ik begon aan een journey vol zelfontwikkeling, energie en blijheid, was het de laatste weken afzien. Ik ben tot mijn eigen uiterste gegaan en heb alles gegeven. Ik stond daar werkelijk als de (in bikini begrippen) beste versie van mezelf. Ik baalde daarom onwijs toen ik in beide line ups als eerste naar voren werd geroepen voor een (gedeelde) laatste plaatsing.

Feedback en verbetering

Ik ontvang nog feedback van de jury, maar ik weet al waar ik aan moet werken:  tussen de andere dames was ik een ietje sprietje! Ik mag veel meer schouder en bil groeien en met mijn poseren deze aspecten beter naar voren brengen.

 

Toch wel heel trots 

Maar gedurende deze week besef ik me steeds beter de prestatie die ik heb neergezet in plaats van de prijs die ik niet mee naar huis heb genomen. Mijn zelfwaardering en tevredenheid groeit per dag. Ik kan zeggen dat ik trots ben.

Toen ik op het podium stond bekroop me meteen de angst dat ik de motivatie en zin om hiermee door te gaan, kwijt zou raken. Maar niets is minder waar. Ik ben zo gemotiveerd en geïnspireerd weer een betere versie van mezelf neer te zetten en er volgende keer gewoon weer te staan.

Deze sport is naar mijn idee een afspiegeling van je eigen persoonlijke groei.

Weer een goed voorbeeld

Ik heb besloten de onzekere NL-wedstrijd waar ik vorig jaar mijn zinnen op had gezet aan mij voorbij laat gaan. Deze wedstrijd is nu wéér uitgesteld; tot 6 december. Zoals je kan begrijpen is dit zo’n lange tijd om deze shape aan te houden, dat is nauwelijks te doen. Daarbij wil ik het juiste voorbeeld geven zoals ik deze hele prep al heb gedaan:

Je kunt de doelen bereiken, een mooi fysiek neerzetten (of zoals ik qua vetpercentage tot het uiterste gaan) zonder honger, kip, rijst en broccoli. Ik liet via mijn Instagram zien hoe veel, smaakvol en gevarieerd je kunt blijven eten. Sommige mensen waren hier sceptisch over, maar gelukkig support het grote deel van jullie deze plezierige manier van eten! Daar deed ik het uiteindelijk ook voor: je te laten zien en te inspireren dat het ook anders kan.

Ook deze periode wil ik juiste voorbeeld geven door goed zijn voor mijn lichaam en het de rust te geven die het verdient. Ik heb het lang genoeg geprept en laat je meegenieten van deze magische tijd post-show. Ik zie het nu als taak te laten zien hoe je zo gezond mogelijk terugkomt na zo’n heftige tijd. Dat is voor mij een stok achter de deur dit echt serieus te nemen; een comeback zonder blues, kilo’s die er weer aanvliegen en de hierdoor bijkomende zelfafwijzing.

Het is een tijd waarin ik me weer kan focussen op andere dingen zoals mijn bedrijf, terwijl ik bezig ben met bouwen, verbeteren. Des te beter sta ik er bij op mijn eerstvolgende wedstrijd.

 

Sterker met Saar 2.0
Dit seizoen weer knallen… ook op een ander gebied! 

Ik ben bezig met een nieuwe identiteit van Sterker met Saar. Ik weet inmiddels héél goed waar ik naartoe wil, wat ik wil bereiken en word gecoacht op hoe ik dit goed op de kaart zet. Hier hoort een nieuw logo en nieuwe huisstijl en site bij.

Momenteel coach ik zelf binnen mijn diëtistenpraktijk mensen op het gebied van voeding en leefstijl, maar ik wil meer aanbieden dan dat. Ik wil dé Krachtsportdiëtist worden en daarnaast mijn diensten uitbreiden naar een compleet pakket fitness-, voeding- en leefstijlcoaching. Alles om mensen te helpen naar de sterkste versie van zichzelf.

De afgelopen tijd heb ik nóg meer geleerd en ben klaar dit steeds meer in de praktijk te brengen binnen mijn bedrijf en naar buiten. Ik ben klaar om te knallen!

Liefs Saar

Leave a reply