Werkwijze

We leven in een wereld vol zelfbenoemde voedingsgoeroe ‘s, -deskundigen en -coaches.
Geef toe: iedereen weet wel iets over voeding of denkt er iets over te weten.
Dat is niet gek, want het is iets wat we allemaal dagelijks doen: eten.

Kwali-wie?

De term “diëtist” is echter een beschermde titel. Ze (of hij) onderscheidt zich van de goeroes door als enige een vierjarige opleiding over dit onderwerp gevolgd te hebben. Hierna kun je je registreren in het Kwaliteitsregister Paramedici, waarna je (onder andere door het volgen van scholingen) hard punten moet verzamelen om deze certificatie te behouden. Op deze manier garandeert een diëtist kwaliteit!

Wat ik doe om mijn kwaliteit te garanderen?

Ik volg en heb veel scholingen gevolgd. Ik hou van leren en mijn expertise te verbreden. Daarnaast zorgt mijn nieuwsgierigheid en passie voor mijn vak dat ik me dagelijks in lees in nieuwe ontwikkelingen en elke dag weer meer over voeding leer. Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Beroepsvereniging van Diëtisten.

De begeleiding bij Sterker met Saar

Vanwege de coronacrisis heb ik voor de time-being geen vaste praktijklocatie en vinden alle gesprekken online of bij jou thuis op gepaste afstand plaats.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via de telefoon, mail, of op de pagina contact. We plannen direct een afspraak of die heb je zelf al gepland. Ik stuur je een intakeformulier die je invult en weer aan mij terug stuurt. Dat duurt maar 10 minuten, maar bespaart misschien wel een half uur tijdens de intake. Die tijd kunnen we dus lekker efficiënt gebruiken om meteen te werken aan jouw doelen.

Intake
De intake is een gesprek van 60 minuten waarin we elkaar beter leren kennen en je doelen goed bespreken. Als expert op mijn gebied leg ik verbanden, zie ik oplossingen  en geef je zo direct het eerste advies mee om meteen met volle motivatie aan de slag te gaan.

Vervolgconsult
Er zullen wat vragen bij je opborrelen tijdens de eerste periode van verandering. Daarom plannen we het eerste vervolgconsult niet te ver vooruit. Meestal een week of twee. Daarna worden de tussenposes langer (3 of 4 weken), totdat jij alle handvatten bezit om helemaal zelf uit de voeten te kunnen. Vervolgconsulten duren 30 minuten.

Weeg- en vraagkwartier
Je hebt je doel (bijna) bereikt of kunt goed op weg met de kennis die je nu hebt, maar wil toch die stok achter de deur. Ook dat is mogelijk; dan plannen we vraagkwartiertjes in. In deze 15 minuten kunnen we je vragen en voortgang bespreken.

Op een leuke en relaxte manier je resultaten met voeding naar een hoger niveau tillen! Haal je het beste uit je voeding, dan haal je het beste uit jezelf. 
Deze ben ik nog goed aan het overdenken, haha
De kernpunten van mijn begeleiding
 1. Persoonlijk
  Tijdens de intake neem ik de tijd om je goed te leren kennen, met een uniek en persoonlijk advies als resultaat.  
 2. Less is more (effective)
  We keep it simple. En we doen alleen wat echt werkt.
 3. Diëtist 2.0
  Ik verbied je niks, word niet boos en werk niet met strenge dieetlijstjes; voor alles is plek en balans is het sleutelwoord. Diëtiste 2.0 word ik om deze reden wel eens genoemd.
 4. Fun! 
  Het leven is zo vaak al serieus. Gezond leven gaat bij mij gepaard met een dikke knipoog. Laten we de weg er naar toe net zo leuk maken als de bestemming zelf.
 5. Vergoed door zorgverzekeraars
  Diëtistische begeleiding zit standaard in het basispakket en is daarom voor iedereen beschikbaar. Wel zo fijn. Kijk bij “tarieven en vergoedingen” voor meer info.